home    I    about us     I     staff     I     news     I     publications     I     projects     I     donors and partners     I     contact us      I     albanian
Media Watch
>> Alerts and Statements
>> Briefing Papers
>> Reports
>> Research and Studies
>> Press Review
Media Research
>> Media Legislation
>> Media Ethics
>> Media Development and      Independence
Media Monitoring

Monitoring children coverage in albanian newspapers...
Crime and court reporting...
Education and training
    of journalists...

Corruption reporting...
Reporting and privacy...
Reporting on social issues...
                                                ... more

Copyright: Albanian Media Institute - Instituti Shqiptar i Medias, 2011
   Media links

National media
Albanian Telegraphic Agency
Balkaweb News Portal
Klan TV
Panorama Newspaper
Shekulli Newspaper
Shqip Newspaper
Top Channel TV
Vizion Plus TV                ... more

Foreign media
BBC
Deutche Welle
Voice of America            ... more

Albanian
media legislation
Albanian media code of ethics
   AMI newsletters
Reforma në drejtësi në median shqiptare
Instituti Shqiptar i Medias, në kuadrin e zbatimit të projektit "Fuqizimi i rolit të medias së pavarur në procesin e reformës në drejtësi në Shqipëri," organizoi një kurs dy-javor në periudhën shkurt-mars 2018 për të trajnuar gazetarët për një raportim më të përthelluar dhe profesional të çëhtjeve që lidhen me reformën në drejtësi. Si rezultat i këtij trajnimi, por edhe falë bashkëpunimit të vazhdueshëm të ISHM me gazetarët që mbulojnë këtë fushë ndër vite, një sërë artikujsh që trajtojnë këtë reformë të rëndësishme u prodhuan dhe janë botuar në mediat shqiptare. Link-et e tyre gjenden në seksionin e mëposhtëm të faqes sonë online.

Në kuadër të këtij projekti po realizohen dhe një seri monitorimesh tre-mujore për të analizuar prirjet kryesore të pasqyrimit në media të reformës në drejtësi. Raportet e këtyre monitorimeve gjithashtu gjenden në vijim.

Raporti i monitorimit të reformës në drejtësi në media janar-mars 2019

Raporti i monitorimit të reformës në drejtësi në media prill-qershor 2019
Ky grant është mundësuar nga 'Programi i shoqërisë civile për Shqipërinë dhe Kosovën', financuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Norvegjisë dhe menaxhuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF) në partneritet me Partnerët Shqipëri për Ndryshim dhe Zhvillim (PA). Përmbajtja dhe rekomandimet e paraqitura në artikujt e botuar nuk përfaqësojnë qëndrimin zyrtar të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Norvegjisë dhe Partnerëve Shqipëri për Ndryshim dhe Zhvillim (PA).
Lista e artikujve:
'Shtëpia' e re e drejtësisë pa 'çati' edhe më 2019

Standartet e dyfishta të Vetingut/ Prela dhe Sevdari, dy prokurore me të njëjtin problem, njëra kalon vetingun dhe tjetra ngec...

Kush mund të fusë sistemin në kolaps: reforma në drejtësi apo manovrat e politikës?

Reforma në drejtësi, problemet me gjykatat dhe rreziku nga mungesa e vendimeve

Shtatë fake-news për Vetting-un e drejtësisë në Shqipëri!

A mjafton vetëm pasuria për të pastruar Sistemin e Drejtësisë në Shqipëri?

9 pushtetet e humbura të politikës mbi drejtësinë e re

Vetingu në drejtësi, mes dyshimit dhe shpresës

Kështu foli Theo Jacobs...

"Shkërmoqja" e Gjykatës së Lartë e mijëra qytetarë presin drejtësi

Furtuna që po vjen

Pritshmëritë e reformës në drejtësi, si "Duke pritur Godonë"

Odiseja e proceseve gjyqësore në Gjykatën e Elbasanit/ Krimi i ndotjes së mjedisit ende i pandëshkuar

Vettingu zbulon të afërmit "zemërgjerë" të gjyqtarëve dhe prokurorëve

Reforma, e "ngërthyer" mes politikës e sistemit të drejtësisë

Shkëlqimi dhe rënia e Gjykatës Kushtetuese

Tanzimati i drejtësisë

Surprizat e hidhura të Reformës në Drejtësi dhe disa pikëpyetje për Vettingun

Tre vjet nga starti, "drejtësia e re" në Shqipëri ende në "vend numëro"

Vettingu "amniston" të larguarit, pak procedime penale pas shkarkimit